Дід Панас

797

Добрий вечір вам, малятка,
Любі хлопчики й дівчатка…

Ексклюзив, раритет, реліквія – славнозвісний дід Панас і вечірня казка (1984).

Вескляров Петро Юхимович

(10.06.1911 (за новим стилем) – 05.01.1994).

Народився у м. Тальне Черкаської обл. Заслужений артист Української РСР (1973). У 1932-1940 – актор Черкаського робітничо-селянського театру, начальник клубу і художній керівник на станції Гребінка. У 1946-1959 – актор Волинського українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченко. З 1959 – актор Київської кіностудії імені О.Довженко, ведучий телепередач Українського телебачення.

Фільмографія

1959 – Олекса Довбуш

1959 – Іванна

1960 – Кров людська – не водиця

1960 – Прощайте, голуби!

1960 – Народжені жити

1960 – Роман і Франческа

1961 – Лісова пісня

1962 – Здрастуй, Гнате!

1962 – У мертвій петлі

1963 – Люди не все знають

1965 – Гадюка

1965 – Хочу вірити

1967 – Вій

1967 – Циган

1969 – Падав іній

1969 – Серце Бонівура

1970 – Севастополь

1971 – Зухвалість

1973 – До останньої хвилини

1973 – Стара фортеця

1974 – Юркини світанки

1977 – Єралашний рейс

1979 – Забудьте слово “смерть”

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я