Інтерв’ю у святої людини про бога

862

На Главреді є чУдне інтерв’ю з Ганною Герман. Як то кажуть – хто має вуха мозок, той все почує зрозуміє.

– А проведение референдума возможно?
– Президент не произносил это слово.

І отак практично все інтерв’ю: про овоча, лише як про щось надприродне, божественне… слова якого містять якусь вселенську Істину, глибокий підтекст… рівно, як і мовчання…

Президент сказав, Президент буде/не буде, Президент справедливий – ну, чисто лексикон попа на сільській проповіді. Виявляється, “Янукович – наш бог” – це не просто гасло блакитного електорату, а реальне культивування псевдорелігійної свідомості.

Картинку довершує образ самої Герман. Всі святості світу втілені на цьому лику: і турбота про паству, і впевненість у своїй вірі, і доброта, і строгість…
Проситься на ікону, проситься…

Особливо зворушливо Ганна Герман відділяє кукіль від зерен. Мовляв, коаліція – то така собі цілком самостійна гілка влади, яка щось таке собі робить, чого не знає Президент (щодо подання позову про скасування політреформи 2004 року).

– Нельзя приписывать Президенту инициативы депутатов. Мы даже не знаем, как он к ним относится.

Чи то Герман, як часто бувало, промовилась (ну хіба нам розказувати, як важко Януковочу виробити свою думку з якогось складного процесу? ), і тоді мені було б цікаво знати, а хто ж тоді координує дії коаліції, і чи не повинна коаліція (а тим більше фракція ПР) взнати думку свого Лідера з важливих загальнодержавних питань? (це був сарказм)
Чи то Герман просто перестаралась, за звичкою відбілюючи все, що стосується шефа, у стилі: “Он говорит: Такую личную неприязнь я испытываю к потерпевшему, что даже кушать не могу”.

Ну, менше з тим..

– Образ Хорошковского, на мой взгляд, искусственно демонизирован. И причина этого может скрываться в том, что Хорошковский больно наступил на хвост мафии. Практически пресек контрабанду, нанес несколько довольно ощутимых ударов по наркомании. Такого не прощают. Думаю, будет предприниматься еще много попыток дискредитировать Хорошковского. …
…. мафия заинтересована в отстранении Хорошковского. Именно поэтому его сегодня нужно сохранить.

Щоб добре зберегти, пропоную забальзамувати таку святу людину. А ще краще, залити його бронзою (не сприйміть за кримінальний заклик) і виставити цей пам’ятник у вигляді Св.Георгія, що простромляє списом мафію у вигляді зміюки (як пам’ятник у нас навпроти ГУ МВС). Ще вартує відзняти серіал, як про інспектора Катані, щоб ми врешті дізналися, як саме побороли контрабанду і обіг наркотиків в країні. Я б з цікавістю подивився…. Думаю, для сучасного УТ-1 це не складатиме моральних труднощів.

Может, я галицкая пуританка, немодная и несовременная, но я против порнографии…

То ВР нарешті розгонять?
Смішно слухати про “галицьку пуританку” після всього, що я почув про цю особу (і, зокрема, про її кар’єрний ріст).

Я всего лишь маленькая-маленькая точка над украинским «і» в этой власти.

Без коментарів. Зазначу лише, що у словах “власть” чи “влада” нема букви “і”. Не зрозуміло, що хотіла сказати Герман, крім того, що возвеличила себе, намагаючись виглядати скромною.

Я хотела бы, чтобы Тимошенко поняла, что пока она не оставит злобу, она не станет сильнее. Ее сейчас может спасти только дружелюбие. Кем был сильный Янукович в оппозиции – он подавал руку, говорил, что хочет помочь. А Юлия Владимировна была и осталась в одной стилистике, которая уже вышла из моды. Если бы у нее была сила измениться и стать дружелюбной – возлюби врага своего… То может, у нее еще и был бы шанс вернуться на Олимп. Но мне кажется, что зло, победив в ней – победило ее саму.

Не можу не відмітити, що Герман вірно оцінила, як можна стати сильнішим. Тут Юля на голову відстає і, здається, вже ніколи не дожене.

А чтобы власть не дремала – существуют журналисты, «сторожевые псы демократии», которые должны кусать власть и делать это больно.

Ой, я недавно на УТ-1 таке “кусання” спостерігав, що це скорше нагадувало мінет. Судячи зі слів керівництва УТ, вони існують саме для того, щоб влада дрімала, за термінологією Герман.
“Заступник президента НТКУ Валід Арфуш вважає, що Перший національний має висвітлювати діяльність влади лише у позитивному ключі.”
Яскравий приклад розходження слів із ділом.

Поверьте, любой журналист, как вы сейчас, может прийти к нам и получить ответы на все свои вопросы. Но не все хотят это делать.

Реготався… Згадаємо слова Януковича (з прихованими погрозами чи тупими відмазками) у відповідь на незручні питання журналістів. Чи є толк питати, якщо відповіді соромно чи страшно наводити?

Мне смешно, когда я слышу о цензуре в нынешнем обществе.

Ну давайте вже разом сміятись… І вінок з нами посміється, і Шинкаренко, і Льовочкін, який закликав до самоцензури.

Давайте вспомним 2005-й год. …

Чтобы опубликовать тогда мнение лидера оппозиции по какому бы то ни было важному общественному вопросу, мы должны были платить любой газете как за рекламу. Платили по 16-20 тысяч долларов за материал на 300 строк. Платила партия. Мало какая газета публиковала Януковича бесплатно. Бесплатно публиковала статьи Януковича только газета «Зеркало недели», и я хочу воспользоваться случаем, чтобы рассказать об этом обществу. То же и с каналами, в частности с «5-м». Но мы тогда не делали из этого такую авантюру, ибо понимали, что это нанесет вред государству. 

 Що, що? “Не робили з цього таку авантюру”? Не розумію… “Платили”, але “не робили таку авантюру”?
Ну, Герман у своєму дусі – ляпне щось по ходу справи, що тільки руками розвести залишається…

Щодо утисків опозиції під час “оранжевих”, то я можу засвідчити, що регіонали просто регулярно товклися і на 5-му каналі, і на інших каналах, в усіх існуючих ток-шоу і бесідах з ведучими…
Казку пані Герман про те, що Януковича гнобили в ефірі та не пускали на канали, спростовує оце дослідження.

Загалом інтерв’ю вийшло водянистим, обтічним, протирічивим, місцями смішним, але віра в Януковича встояла. Принаймні, в очах Ганни Герман.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я