Фестиваль «Jazz Bez» збирає аншлаги по обидва боки кордону

606

Міжнародний фестиваль «Jazz Bez», що охоплює дев’ять міст України і Польщі, розпочався аншлагами по обидва боки кордону. Транскордонний джазовий марафон вже поєднав джазовими ритмами Львів, Севастополь, Перемишль та Люблін.

Фестиваль стартував у Львові 5 грудня блюзовою прелюдією від «патріархів» українського і польського джаз-року «The Мandry» та «Outsider Blues», вщерть заповнивши залу Львівської Філармонії. Паралельно проходив клубний концерт у Перемишлі де грали польські легенди «Laboratorium» та молодий гурт «Fortuna Bartholomew international Jazz Project», у якому об’єднались музиканти з Лондона, Кракова та Львова.
У Севастополі до виступів місцевих колективів приєднався потужний львівський десант у складі «Dzyga Imagine» та «MT-3». Джазові композиції «MT-3» на вірші Івана Франка та Йосипа Бродського (спеціально підготовленої для цього міста) зірвали шквали аплодисментів від севастопольської публіки. А лідери севастопольської сцени (які є ще й організаторами «ДжазБезу» у свому місті) «Fusion Orchestra» після вдалого концерту вдома гратимуть філософський ф’южн у Львові та Любліні.
Улюбленцями «Jazz Bez» у Любліні стали львівські «ShockolaD», що підтримують новітні віяння в джазі та «ветерани» джазового руху «Dzyga Jazz Quartet».
У Львові суботній виступ маестро Давида Голощьокіна із Санкт-Петербургу та краківських «Laboratorium» зробив справжній фурор. Майстер джазового академізму завоював душі витонченою грою на скрипці та флюгельгорні у супроводі свого квартету, а «Laboratorium» фантасмагоричними мелодіями ввів переповнену залу у стан медитації. Окрасою їх виступу став Кшиштоф Манціньскі,який є ще й бас-гітаристом, славетних «Scorpions», з якими грає від 2003 року.
В неділю у львівському клубі „Пікассо” був вечір імпровізаційного джазу. Першими виступили “Aspekt”, міжнародний проект під керівництвом львів’янина Юрія Яремчука, до складу якого увійшов славетний італійський гітарист, майстер джазового імпровізу Вінченцо Рокко. За ними на сцену вийшов люблінський проект “Karmapa”, чий виступ почався з імпровізованого саундтреку до класичного фільму Сальвадора Далі „Андалузький пес”. Проте найбільше овацій зірвав джем-сейшен.
На фестиваль «Jazz Bez» ще очікують Тернопіль, Луцьк та Київ.

Більше інформації www.dzyga.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я