Тиснява у Нафтогазі

690

Контракти з Газпромом не тільки усунули Росукренерго (і Ющенка, будем говорити прямо) з газової годівниці, а й передали його борги Нафтогазу. Тут є невеличка таємниця – чи борги передали з правом конфіскації газу, що призначався Росукренерго, чи з правом лише вимагати сплати боргу від цієї структури.

Поки що уряд веде чітку лінію, що має право конфіскувати цей газ на користь Нафтогазу. У Президента і СБУ (з Хорошковським) інше бачення ситуації. Найсмішніше, що так і не зрозуміло досі, що ж дійсно прописано в контрактах. І таке враження, що це нікому з задіяних сторін не цікаво знати.

Президент викликає зама голови Нафтогазу до себе (поки Дубина передбачливо “хворіє”), а СБУ в цей час штурмує бухгалтерію Нафтогазу, щоб для чогось дістатися до документів з мокрими печатками. Невже для того, щоб лише пересвідчитись, що ксерокопії контракту відповідають оригіналам? Сумнівно, адже, без сумніву, є більш мирні способи дізнатись правду. Варіант перший: щоб вилучити і шантажувати уряд. Варіант другий: цією акцією залякати уряд, продемонструвати силу. Зрештою, у будь-якому випадку – це ганьба і для Президента, і для СБУ, і для кожного з бійців загону Альфа особисто (зважаючи на те, як з ними поводились депутати від БЮТ).

Зі сторони уряду (і Тимошенко особисто) все виглядає не менш ганебно. Ніхто з них так і не спростував інформації про те, що Нафтогаз має право лише вимагати сплатити борг, а не конфіскувати газ.
Звісно, Росукренерго має борг сплатити або віддати газ Нафтогазу… у будь-якому випадку. Але ви самі розумієте, що Фірташ матиме в носі всі закиди Тимошенко на цю тему. Тому, виглядає так, що уряд все ж провернув дещо незаконну річ, просто забравши той газ.
Справедливо щодо держави, але несправедливо щодо закону. Дилема, в якій я на стороні закону.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я