Футбол-2010, Алжир-Словенія, Сербія-Гана, Німеччина-Австралія

895

Коментарі на УТ-1 під час Кубку світу з футболу заслуговують на окремі слова. Хтось вирішив, що Савік Шустер – це самий торт для такого випадку. Тобто, потік засміченого примітивізму, у стилі: “Мне кажется, они… как бы… Да?”, а також “…итальянские комментаторы говорят, что у него не травма, а судорога… ” – це власне те, що має підігрівати інтерес до споглядання матчу?
Поназапрошували в студію купу гостей і вони там балаганять хто про що. Так і уявляється укурена компанія з пивом та чіпсами (всі, звісно – футбольні спеціалісти, які краще за всіх знають, як потрібно грати). Для чого цей цирк? Не вистачає лише Петросяна з “Кривим дзеркалом” в ту компанію.
Український коментатор (якийсь з них) розмовляє, наче хлопчик, який намагається виглядати однолітком серед дорослих, а його всі ігнорують – нагадує продавця “канадської фірми” з продажу якоїсь фігні втридорога.

А я хочу просто подивитись матч, насолодитись цікавими моментами, посмакувати окремі епізоди, і коментатор повинен допомагати мені в цьому, а не відволікати сторонніми розмовами, не закидати тоннами статистики і не описувати те, що робить кожен з гравців – це я й сам можу побачити.

Сьогодні, 13.06.2010, грають:

————–

Алжир-Словенія (14.30) 0-1
прогноз: Матч -загадка. Передбачаю рівну гру… Або ні – напевно Алжир все ж буде тиснути більше.

Дійсно, була досить рівна і, часом, жорстка гра. Мені більше сподобались алжирці. Але що поробиш – у футболі долю матчу часто вирішують дурнички. Вилучення (хапнути рукою м”яч, маючи одну жовту картку – це треба мати кишеньковий розум) і смішно пропущений гол воротарем (хотів ловити, коли краще було відбити… (хоч вчора англійці пропустили ще смішніше)) – і все – словенці будуть битись з американцями за друге місце в групі.

———————

Сербія-Гана (17.00) результат: 0-1
Ще один матч-загадка. Можу лише знизувати плечима… Наскільки я пам”ятаю, збірна Гани досить цікава команда.

Сьогодні чомусь гравці взяли за звичку вилучатись за дві жовті картки та грати руками. Перший пенальті на чемпіонаті світу за явну гру рукою у штрафному – діставайте, серби, банку. Знов ж дивуюсь – для чого було грати рукою? Ну, прив”яжи руки до трусів, якщо не вдається їх контролювати. Команду ж підводиш…
А загалом, матч був симпатичним. Були моменти, була боротьба… реалізація моментів підвела… Шкода, що так мало голів забивають…

———————

Німеччина-Австралія (21.30) результат: 4-0
От це буде цікаво. Дві уперті команди. Напрошується аналогія з вчорашнім матчем Англії та США – теж подібні між собою суперники, тільки один більш майстерний, а другий більш настроєний і самовідданий. Австралійців у грі не бачив давно  – сподіваюсь, отримаю приємний сюрприз, бо за Німеччину вболіваю вкрай рідко.

Ого… Навіть якщо зважити, що збірна Австралії вже далеко не та команда, яка мені подобалась, то німці виглядали дуже переконливо. Зіграли потужно, розумно, швидко, надійно. На відміну від англійчиків, не заспокоїлись після забитого м”яча, а додавили супротивника. Поки вони показали найкращий футбол. Що буде далі? Чи вистачить сил і натхнення до кінця?

———————

Це для настрою.
Одразу стає зрозумілим, для чого існують фитнес клубы Киева

футбол, чемпіонат, 2010

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я