Страна побєдітелєй та інша дурня від Путіна

709

Історія (з відео на ютубі) про те, як Путін розповідав про переможця у Великій Вітчизняній війні (під час прямої лінії з жителями РФ).

По-перше, журналізди, як завжди трохи напридумали і присвоїли байкеру Хірургу (якому відповідав Путін) слова про те, що Росія не перемогла б у Великій Вітчизняній війні без України. Насправді Хірург просто хотів підкреслити, що всім серцем і байком радий влитися в одну країну, і хотів почути від Путіна підтримку про необхідність об”єднання.
Ще журналізди написали “сторона победитель”, а не “страна победитель” – і пішло-поїхало по всім ресурсам копіпащення цього “сторона”…

Тепер про президента прем”єра РФ.


Тенденція всіх російських самодержавців поступово втрачати ґлузд під час свого тривалого перебування на чолі імперії позначається і на Путіні.
Спочатку він трохи поправив Хірурга, нагадавши свою фразу: “Кто не жалеет о распаде Советского Союза, у того нет сердца, а кто хочет его восстановления в прежнем виде, у того нет головы”.
Особливо мило звучить уточнення “в прежнем виде” – це багато що пояснює, але зараз не про це і не про відсутні хірургічні органи.

Далі від Путіна понеслася ще більша дурня:
“Позволю с вами не согласиться, когда вы сейчас сказали, что, если бы мы были разделены, мы бы не победили в войне.” – Путін робить страшне лице – “Мы все-равно бы победили… (в залі оплески)… Потому что мы страна победителей”.

Я здивувався. Кого це побєділа РСФСР? Власні автономії і народи федерації? Ну значить, ви і страна побєждьонних так само. Якщо річ йде про Російську імперію, то не можу пригадати, кого вона самостійно перемогла. Були перемоги в битвах, були і ганебні поразки. З чого тут робити пафосні висновки?

Путін веде далі саме про РСФСР:
“Если посмотрите статистику….   наибольшие потери в ВОВ понесла именно РСФСР – более 70% потерь . Это значит, что война выиграна… не хочу никого обижать, но война выиграна, прежде всего, за счет ресурсов… человеческих… и индустриальных ресурсов Российской Федерации…”

Яке цікаве правило… Дивно, що в спорті не панує таке правило, коли перемогу присуджують тому, хто найбільше втратив і постраждав.
А я, грішним ділом, думав, що величина втрат – це якраз показник того, як погано вела дії воююча сторона, а не навпаки. Ну, в Росії своєрідні критерії оцінки бойових дій.

Тепер про нехтування Україною…
В чому я переконаний, так це в тому, що якби Україна воювала не за СРСР, а, відповідно,  на стороні фашистського блоку, то Путін зараз служив би унтерофіциром в Мухосранськбургу і розказував людям про те, яка Німеччина “страна побєдітелєй”.

з другої хвилини
http://www.youtube.com/watch?v=u147ctoKWwI

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я