Сушена рибка

1315

сушена рибаВ’ялена (сушена) рибка в нас здавна називалася просто – таранка. Хоч тарань – це лише одна з риб, яка йде на сушку. Але, зазвичай, таранка для мене – то і малесенький пескарик, і довгий судак, і жирний лящ.
Не люблю варену рибу, але люблю таранку. Не зам’яку і не пересушену – таку, щоб шкірка сама відлітала від м’яса. Якщо рибка достатньо жирненька, то м’ясо буде виблискувати і пахнути вітамінами.
Непатрана риба може ще й містити ікру. Для річкових порід риби вона не є надто смачним продуктом, тому просто ламаємо ребра і обсмоктуємо їх, поглядаючи на апетитну потужну спинку.
М’ясо спини, як правило, містить мінімум кісточок – просто хапаємо зубами шмат і відриваємо від хребта. Такий кусень смачно і довго пережовується в роті, аж поки всі солоні соки з нього не висмоктаються.
Якщо випадково при цьому під рукою у вас є прохолодна пляшечка звичайного світлого пивка, то не забудьте зробити серію здорових ковтків.

|—
Тепловое оборудование для ведения бизнеса в системе общепита: промышленные газовые плиты, стационарные, настольные, с хорошим сочетанием цены и качества. Плиты газовые промышленные онлайн в интернет-магазине.
—|
Поступово риба зникає – з голови до хвоста. Хвіст із залишками м’яса довго обсмоктується. Якщо риби більше нема, то хвіст обсмоктується так довго, що потім такі кістки не їдять навіть коти. Але і після цього не віриться, що свято закінчилось. Доводиться серед купи луски вишуковувати плавці, тоненькі їстівні жилки на шкірці, підпалювати плавальний міхур, а також добувати гіркувате м’ясо із середини голови. І коли вже, здавалося б, все – більше гризти нічого – все-одно робиться ревізія сміття і під залишки вже теплого пива добивається все те, чим раніше погидували.

На моїй пам’яті є епізод з дитинства, коли ми з хлопчаками на горищі будинку знайшли кілька в’язок сушених окунів, про які рибалка забув. Окунці висіли не менше місяця, тому за твердістю могли посперечатись із деревом (я не перебільшую). Та і солі, яка проступала на боках, господар не пошкодував. Ми навіть не вірили, що таке взагалі можна їсти. Але любов до таранки пересилила обережність – не шкодуючи зубів, ми у кілька заходів згризли рибу і шкодували, що її було так мало.
Після таких харчів сняться жахливі сни про те, що вас мучить страшенна спрага, а води нема ні краплі – лише риба та кукурудза в солі.

5 КОМЕНТАРІ

  1. читаю цей блог виключно для спостереження за розвитком подій – Екслер проступає в кожному пості все чіткіше і чіткіше )) автору певно не дають спати його рекламні розцінки, от і копіює (не завжди вдало) описи фільмів, їжі, смішних новин і тд.

    окупляється хоч трохи?

  2. Ой, черговий кандидат на “відповіді невдоволеним” 🙂
    Для справки – я почав вести блог раніше за Екслера. Тому йди в його блог і починай обурюватись, що він копіює мене.
    Порада – не обмежуйся читанням новин на двох сайтах. Ти побачиш, що на інших так само використовують подібні букви та слова. Вони чітко проступають в кожному пості, який ти прочитаєш в Інтернеті.
    А у старших класах мої тексти порівнювали з деякими творами Толстого. Діставай “Війну і мир” – починай слідкувати.

    І перестань заздрити чужим прибуткам, не лізь в чужу кишеню. Якщо тобі стане легше, то читай http://enter.lviv.ua/2011/05/03/4283

    Про “копіювання описів” – це вже занадто товстий троллінг.

  3. повезло тобі – правда ж, я кандидат в рубрику “Нам пишут” чи як там в нього на сайті ))

    красота, пиши далі )) стиль обурення – теж “а ля ЕкслерУа” – вловив тонкий стьоб в останньому слові чи ні? не біда, якщо ні – Екслер теж не ловить ))

    чужим прибуткам не заздрю, цікаво просто, чи ти вже знайшов себе нарешті – а то оці всі експерименти з описами євробачень і телепередач більше схожі на спробу виправдати тупе просиджування життя перед телевізором ))

    і як prophet, передбачаю наступний пост – “яка тобі різниця, як я своє життя витрачаю” ))

  4. Взагалі, здивувало, що порівняння з Екслером наводиться, як негативний момент, а не як привід порадіти хорошому ресурсу.
    Типовий прояв українського комент-рагулізму.

    Давай так – якщо є щось коментувати про рибу – пиши про рибу. Якщо цікавить моя особа – на форум.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я