Напівкириличний рівень лохізму в українському інтернеті

694

У нас розпочався перепис лохів українського інтернету.

Здравствуйте, ***** ******.
Начинается второй этап регистрации кириллических доменов com.ua/kiev.ua
Вчера, 17 ноября 2010 года закончился первый этап приоритетной регистрации кириллических доменов в com.ua/kiev.ua. Второй этап регистрации начнется 19 ноября и продлится месяц. В течение этого времени пользователи смогут зарегистрировать IDN-домены сроком на 10 лет.

Скандали в Росії з півмільйонними реєстраціями кириличних доменів в зоні .рф крім кіберсквотерства ще можна пояснити зручністю, коли користувач під час серфингу не переключає розкладку клавіатури для набору імені домена. А в нас зробили так, що в самому домені доведеться використати різні розкладки. Це так “зручно”… Тепер, щоб повідомити комусь адресу свого сайту, доведеться окремо ще пояснювати, яка частина його має бути прописана кирилицею, а яка латиницею.

Думаю, це величезний мінус, який автоматично перекреслює можливий плюс від змістовної адреси (я б ще написав “короткої”, але для домена третього рівня це досить сумнівне твердження).

Передбачаючи якимсь органом, що кіберсквотери так і ломануться пачками реєструвати усілякі ВОДКА.com.ua , АВТОМОБІЛЬ.com.ua, АУКЦІОН.com.ua і т.д. (хоч, скоріше за все, це все вже зареєстровано на першому, закритому етапі), організатори напівкирилизації ввели просто драконівські обмеження на другому етапі – пропонують оплатити домен на десять років вперед. Та через десять років невідомо чи буде інтернет в такому вигляді, як ми його знаєм. Таке правило більше виглядає, як бажання нажитись на лохах-кіберсквоттерах. Через пару років введуть, приміром, повністю кириличний домен .ук і напівкириличні сайти вимруть, як динозаври.

Компании-регистраторы отмечают невысокую активность пользователей в первый период регистрации (по торговым маркам)

Це радує. Значить рівень лохізму в нас не такий вже і високий.

На третьому етапі, коли будь-хто зможе зареєструвати за десятку баксів щось кириличне в com.ua/kiev.ua, почнеться невеличкий ажіотаж з іменами, приколами та матюками в назвах доменів від місцевих жартунів.
На цьому все і закінчиться.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я