Форум видавців – дітям (через батьків)

870

“Форум видавців” як би натякає мені, що не завадить сказати кілька слів про «Форум видавців – дітям», який проходитиме у Львові 29 квітня – 1 травня (Львівський Палац мистецтв, вул. Коперніка, 17).
Обіцяють “справжнє свято дитячої книги та читання”.
Справа, звичайно, корисна. Книжки я люблю, і комп”ютерні технології мені їх не замінять. Це ж просто кайф – відкрити свіжовипечену книжечку,  коли палітурка приємно потріскує, а запах паперу та фарби нагадує про дитячі часи, коли кожна книжка була, як ворота в іншу країну (чарівну).

Тому закликаю всіх відвідати «Форум видавців – дітям» і взяти з собою своїх чи, якщо нема своїх, чужих дітей (якщо вам їх хтось довірить).

Гасло цього форуму, чесно кажучи, якесь недолуге. Ну, що це таке: “Читати – це круто!” ? Якщо вже заграєте з дітьми, то не треба це робити, як нещодавно робила Комуністична партія перед виборами (з подібним гаслом, але про КПУ). Це надто тухло, щоб зацікавити сучасних дітей та підлітків.
Писали би вже: “Читати – це плюспіцот” або “Зустріч з авторами, які випили йаду”.
Та і в чому “крутість” читання?

Рекламний ролик теж з розряду “Я, директор фірми, сам розкажу вам, як треба рекламувати”.
– Мамо, мамо, купи мені книжку – говорить псевдодитячий голос. Отак в лоб одразу примітивно стимулюють батьків. Звісно, в рекламі котячої виставки, першими словами обов”язково мають бути: “Мяу-мяу, купи мені Віскас”.
А чому не стимулюють самих дітей? Це ж для них “свято”? Чи як?
При цьому, на зображенні демонструють книжки такого вигляду, що в будь-якої дитини почнеться напад депресії.  А реклама книжки Beatles, яку хтось старанно пропихав в ролику, аж зовсім не можна назвати відповідною темі. Хто це все придумав? На кого розраховано?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я