Як купити та інсталювати dayZ

2679

dayZ-installЗараз ви (українські геймери) дізнаєтесь, як інсталювати (встановити, поставити) dayZ – онлайн гру, де головне завдання – це ВИЖИТИ серед зомбячого апокаліпсису (а це буде нелегко).

dayZ – це мод до реалістичного тактичного шутеру Arma 2 : Operation Arrowhead. В dayZ гравці в режимі мультиплеєра будуть відбиватись від зомбі, при цьому об’єднуючись у групи або вбиваючи один одного за банку бобів.

Отже, інструкція (мануал) як купити та інсталювати dayZ. Не буду говорити про кряки, генератори ліцензійних (серійних) номерів, і т.д. – краще купити нормальну версію і не паритись, розмірковуючи від чого глючить гра. Треба приготуватись, що й без цього будуть страшні незручності і просто ідіотизми. Я на них витратив кілька днів розслідувань, а вам з цією інструкцією буде простіше.

1. Встановити Steam: http://store.steampowered.com/ (заінсталювати одразу на диск, де є 27 Гб, і де будуть ставитись ігри)
2. Запустити Steam (з правами адміна) і пошукати в магазині пропозицію “ARMA II: Combined Operations” за $24.99 і купити.
3. В Steam Бібліотеці знайти дві доступні гри Arma 2 i Arma 2 : Operation Arrowhead і встановити їх одна за одною (десь по 8 Гб кожна).
4. Папку AddOns (з файлами, звісно) звідси SteamSteamAppscommonarma 2 скопіювати в директорію SteamSteamAppscommonarma 2 operation arrowhead (це ще +8 Гб)
5. Про всяк випадок послідовно запустити обидві гри, до меню (щоб прописались ініціації). Якщо Arma 2 : Operation Arrowhead не запускається, а видає помилку про “ключовий сервер”, треба в Steam перевірити, чи є цифровий ключ: правою кнопкою на грі – “Подивитись цифровий ключ”. Якщо його нема, то доведеться або чекати якийсь час, або писати у службу підтримки Steam (в програмі є відповідний пункт в меню), де описати ситуацію (як я і зробив).
Якщо будуть інші помилки, можна натиснути на назву гри в Steam правою кнопкою і у Властивостях знайти, де перевіряється кеш гри – перевірити.
Під час інсталяції чи першого запуску гри Steam захоче встановити вам DirectX та BattlEye. Це нормально – ставте.
6. Завантажити патч http://www.arma2.com/beta-patch.php/ (остання версія з самого верху – на зеленому фоні). Перевіряти версію патча і оновлюватись потрібно постійно, бо можливі глюки. В принципі, існують програми, які самі патчать гру, але в мене від них глюків лише додалося. Отже, треба заінсталювати патч (з правами адміна), а потім перезаписати файл arma2oa.exe з папки SteamSteamAppscommonarma 2 operation arrowheadExpansionbeta в папку SteamSteamAppscommonarma 2 operation arrowhead . Цю процедуру потрібно робити з кожним виходом нового патчу.
7. Завантажити сам мод dayZ можна тут: http://cdn.armafiles.info/latest/. Зараз мод на стадії альфа-версії, тому глюків буде багато. Наприклад, зайшовши на сервер, де встановлена версія dayZ, відмінна від вашої, цілком можливо, що ви втратите всі пожитки персонажа. Це, практично, рівноцінно його смерті. А записуватись в грі не можна.
Отже…
Створіть в директорії SteamSteamAppscommonarma 2 operation arrowhead папку @DayZ, а в ній папку addons. В цю папку і розпакуйте завантажені файли (тобто, у папку SteamSteamAppscommonarma 2 operation arrowhead@DayZaddons).
8. Створіть на “робочому столі” ярлик з таким об’єктом (включно з лапками):
"D:GamesSteamSteamAppscommonarma 2 operation arrowheadarma2oa.exe" -nosplash -world=Empty -maxmem=2047 -mod=@DayZ -beta=Expansionbeta;ExpansionbetaExpansion;CA;@DayZ

D:Games – це, звичайно, мій шлях до Steam, а ви прописуйте свій.

Тепер клацайте на ярлику (запускайте з правами адміна), підлаштовуйте опції гри і потім клацайте на Мультиплеєрі. Виберіть сервер з малим пінгом, з словом dayZ в назві та з цифрами вашої версії мода (на даний момент – 1.7.2.5). Якщо ви будете достатньо терплячі, то гра запуститься через кілька хвилин.

———————

Маньяк з сокирою в dayZ – для приколу (обережно, мат)

http://www.youtube.com/watch?v=6Prhsn3ttfs

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я