Чумові врєдітєлі

835

На виконання Указу Президента України та рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 жовтня 2009 року (звучить багатообіцяюче – напевно йдеться про щось дуже важливе, що безпосередньо пов”язане з існуванням нашої держави) Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху пандемічного грипу в Україні (я став струнко – такі слова не можна читати сидячи) співробітники Служби безпеки України встановили і розшукали автора анонімних повідомлень, які могли викликати паніку серед населення. (овва… я вже біжу до вікна, чи бува не стоять під дверима міцні хлопці у чорному? я ж стільки написав, що можна розцінити як таке, що може викликати паніку…)

Зокрема, 1 листопада на одному з сайтів Київської області з’явилися повідомлення про те, що нібито в районному центрі виявлено зараження людей на чуму, а в місцеву лікарню госпіталізовано 170 осіб. Анонімний автор також повідомляв, що поширювачами вірусу в регіоні стали студенти зі Львова та Тернополя, які вже померли. Отже, на виїздах з міста введено воєнізований карантин – жодна маршрутка, автобус не залишать Ірпінь, а електрички і поїзди начебто не будуть зупинятися на станціях району.

Поширена інформація не відповідала дійсності і викликала паніку серед громадян. Співробітники СБУ з’ясували, що автором повідомлення є 30-річний громадянин України, який проживає і працює в Чернігівській області.

Матеріали щодо поширювача неправдивих чуток, які можуть викликати паніку серед населення, передані згідно з підслідністю до органів внутрішніх справ. Він буде притягнутий до відповідальності за ст. 173-1 (поширення неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Покарання передбачає стягнення штрафу до п’ятнадцяти мінімумів доходів громадян або виправних робіт до 1-го місяця з відрахуванням 20% заробітку.

примітивна казочка про бурю у склянці від тих, хто хоче показати, що Президент, РНБО та СБУ тримають ситуацію під контролем..

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я