Огидно і неефективно

818

Одразу кажу – я проти невмотивованого вбивства людьми тварин ( взагалі, не за вбивство), я за те, щоб всі живі створіння займались своїми справами – пожирали один одного і розмножувались – за якомога меншою участю людини.
Але ж і людина – теж частина природи. Тому повністю виключити себе з процесу органічного кругообігу на планеті не може. Що це значить? Що будь-яка наша діяльність спричиняє прямий чи дотичний вплив на життя інших. Якщо ми не будем їсти м”ясо, значить будем їсти рослини. І якщо нікого не бентежить поїдання живої органіки у рослинному вигляді, то захоплення площі під посіви – це теж саме вбивство тварин, які проживали на даній території. Якщо ви надасте перевагу гумовому взуттю, а не шкіряному, то лише перерозподілите смертність тварин – з більш-менш цивілізованого вирощування та забиття на фермах здійсниться перехід на нищення живої природи під час видобутку нафти та діяльності хімічних заводів (від яких шкоди на порядок більше).

Мені завжди зрозуміла позиція захисників тварин, але не зрозумілі їх методи. Замість того, щоб направити свої зусилля на пошук і пропаганду дійсно вартісної альтернативи, вони піарять себе, висловлюючи порожні протести. Напевно співачка Пінк вирішила таким чином привернути до себе увагу, яку почала втрачати. Звідси і народжуються подібні ролики.
Не чіпляє. Просто огидно. Так само огидно можна відзняти ролик про професійну діяльність хірургів. Пінк проти медицини?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я