Інколи краще двері не відчиняти

891

Не хотілося б починати понеділок з політики, але такі подробиці…
www.pravda.com.ua/news/2009/2/16/89687.htm

Те, що сталося у вівторок за зачиненими дверми РНБО, учасники зібрання переповідають, червоніючи – хто від сарказму, хто від обурення, хто від сорому. Такого Рада національної безпеки і оборони ще не бачила.

Тю, та  чи нам політичні ток-шоу не показують по телевізії? Чи концерти Поплавського? Чи Камеді клаб?
Ми люди, звиклі до будь-якого публічного вульгарища.

 – Тариф на транзит – це взагалі компетенція не “Нафтогазу”, а міжурядового протоколу! Почув мене? – різко сказав Ющенко Діденку, перейшовши на “ти”.

Наш президент дуже лаконічний та турботливий, коли захоче. Замість того, щоб довго пояснювати Діденку, що той є лише дрібним чиновником, лакеєм прем”єрки, собачим хвостом, а завтра стане взагалі ніким, і повинен повзати на животі та облизувати президентські мешти, Ющенко просто перейшов на “ти” і поцікавився аудіологічним здоров’ям нафтогазівця.

– Я знаю, що НАК був відсторонений від переговорів, які вела особисто прем’єр-міністр. Дубина сидів у окремій кімнаті, а портфель за Юлією Володимирівною носила одна людина… – повідомив Ющенко.

Я теж шкодую, що цією людиною не був президент. В таку відповідальну хвилину Юля та Вітя могли б і підтримати один одного.

Однак прем’єр повторила лише той набор гасел, що всі багаторазово чули з телеекранів.
– Я хочу, щоб ви знали: уряд не зробив би жодного кроку, щоб зрадити національні інтереси. Наш газ по нашій формулі на 26,6% дешевше, ніж для Польщі. Нам прем’єр Дональд Туск дав усі формули…

В Україні є багато чудових програмістів, є багато хороших математиків та шахістів (от, хоча б Іванчук). Юля, вони би все порахували, склали та надали уряду прекрасні формули: білі починають і дають мат – прекрасна формула. Але, виявилось, що мат більше звучить на адресу білих.

– Тільки маленька поправочка, Юлія Володимирівна, – не дав їй продовжити Ющенко. – Одна з гілок газопроводу у Польщі управляється “Газпромом”.
…….
Коли слово взяв генпрокурор Олександр Медведько, він повідомив, що навіть прокуратура не змогла отримати офіційні тексти газових угод.
У зв’язку з ігноруванням цих вимог Медведько доручив своїй заступниці Тетяні Корняковій скласти на Діденка протокол про корупцію. (Щоправда, через день після засідання РНБО, за даними “Української правди”, потрібні документи прокуратура начебто отримала.)

Ой, як вдало Дубина захворів…  Краще діставати клізми у лікарні, ніж в РНБО чи Прокуратурі.

– Ви довели Україну до дефолту в 1997 році! – чи не вперше за вечір Тимошенко відповіла Ющенку звинуваченням на звинувачення.
– Юлія Володимирівна, ви регулярно крали той газ, а тепер повчаєте, як позбутися корупціонерів?! – спалахнув Ющенко.
– Ви на корупції побудували стосунки в парламенті! У вас все тримається на хабарах! – кидав Ющенко звинувачення в обличчя Тимошенко. – І якщо не заплатите своїм партнерам у Верховній Раді, якщо вони не куплять собі черговий “Лексус”, то вони до вас, вибачте, жопою повернуться!
– Ідіть у суд, Віктор Андрійович! – відповіла Тимошенко. – Ваша прокуратура, ваше СБУ – якщо є порушення закону – відкривайте кримінальну справу!
– В який суд, Юлія Володимирівна? – здивувався Ющенко. – У ваш суд? У суд, який ви контролюєте? Сьогодні ви ідете по трупах заради своєї мети!

Якби вони не викали один одному, то можливо, ця сварка виглядала би цілком природно. Пошуміли би, почубились, а потім пішли би в ресторан миритись.
І як при кожній публічній штурханині завжди знайдеться якась зачухана моська, яка буде бігати колами гавкати, вищати і підбурювати до бійки.

– Пані, ви просто воровка і шахрайка! – заявила Богословська Тимошенко. – Ми маємо виступити зі спростуванням цієї пані, яка стверджує, що ми тут намагалися повернути “РосУкрЕнерго”.
– Шахрайство є почерком пані Тимошенко, яка давно вже повинна була сидіти за гратами! – продовжила соло Богословська.

Здається, ПР дійсно на межі розколу – регіонали тупо (як завжди) женуться за двома зайцями: за Ющенком і за Тимошенко. У найближчому майбутньому їх чекає шпагат.

Отакі у нас засідання з безпеки країни.
А зовсім скоро чергові вибори, і ці люди будуть вчити нас патріотизму.

1 коментар

  1. Цікаво, а чи забудуть вони про оце все і знову співатимуть про “майдан” на виборах. Насправді вся теперішня влада зборище або жадаючих влади, або нероб. Тільки от вони не дадуть нікому новому прийти, бо ж раптом тій людині працювати захочеться і тоді вся схема полетить до дупи. Прям як в мене в універі…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я