Пані і панове чубляться

981

Треба поставити зарубку на шкалі політичних подій в Україні, а то потім і не буде зачіпки, щоб якось розплутувати інтриги високопосадових акторів нашого Цирку.

Головна новина останніх днів – це, звичайно, арешт Юлії Тимошенко. Влада й далі не церемониться з методами тиску і демонструє чи то юридичне невігластво, чи свідоме нехтування нормами закону – вже й не знаю, що подумати. Яким чином утримування в камері зможе прищепити підсудній повагу до суду і свідків? І тим більше, як це співвідноситься з тим, що сам суд повинен демонструвати повагу до судової системи, а не порушувати норми закону щодо зміни запобіжного заходу?
Сама ж справа, яку інкримінують Тимошенко, якась така квола, незрозуміла і притягнута за вуха, що стає просто смішно від тих наднезграбних спроб схопити жінку за яйця. Що ж сталося з тими всіма звинуваченнями, які так щедро раніше виливали на Тимошенко? Нема доказів? Нема розмови.

Що роблять соратники Тимошенко? Луценко, на диво, після своїх голодувань затих. Ющенко взагалі переховується у відпустці – я не знав, що це достойна відмазка для викликів до прокуратури. Турчинов організовує маси на мітинги і протести. Збиралось, якщо не помиляюсь, чоловік 200-300, що виставило бютівців ще більшими дурнями, ніж є регіонали. Раптом десь із забуття вигулькнула “Народна самооборона” (яка саморозпустилась раніше, але, видно, не до кінця) і теж закликає помітингувати. Ну, це ще додасть десяток штиків. Що далі?
Поки лідери наших партій та громадських організацій не вискажуться однозначно (не зважаючи на особисте відношення до Юлі), що справа Тимошенко – чистої води особисто-політична помста, і не почнуть вимагати дотримання закону (вкотре), жодного змісту апелювати до народу нема. Ну, а поки наші кімнатні політики купаються у кольорових морях, маємо лише дещо несподівану новину про реакцію деяких представників інтелігенції – на користь Януковича, нашого невтомного борця з корупцією, як ви знаєте. Ну, і треба згадати ще про Героїв України цирку, про яких я писав раніше.

Щодо Тимошенко, то тут сюрпризів нема – вона вдало тролить тих, до кого може дотягнутись, і не робить нічого, щоб вороги стали нейтральними, а нейтральні – друзями. Амбіції, гординя, перевага однохвилинних пріоритетів над довгостроковими, а ефекту над прагматизмом. Будь вона зараз при владі, як Янукович, особливої різниці в зневажливому відношенні до законів та опозиції не було б.

Оновлено: заява Кравчука
Ще така новина: заяву, щоб Тимошенко взяти на поруки, підписали: Іван Дзюба, Дмитро Павличко, Володимир Яворівський, Руслана Лижичко, Олександр Пономарьов, Ада Роговцева, Марія Матіос, Левко Лук’яненко, Валерій Шевчук, Юрій Мушкетик, Ольга Герасим’юк та інші.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я