Другий півфінал Євробачення 2011 (і Україна)

1349

Результати і переможець Євробачення 2011

У другому півфіналі Євробачення виступили чергові 19 учасників. Півфіналісти підібрались настільки рівно середні, що наша Ньютон навіть непогано дивилась на цьому фоні. Я невдовлений витраченим часом – не почув і не побачив нічого, що б захотілося проглянути ще раз. Також не було якихось явних фріків, щоб постібатися над ними. Провальний півфінал, навіть порівняно з першим півфіналом Євробачення 2011.
Хочу відзначити, український телекоментатор часто вихоплював мої думки з голови – говорив дотепно і живо. Молодець.
Ще скажу, що для одного вечора занадто багато було зачісок у стилі Чіпполіно.

1. Боснія і Герцеговина – бадьорий дідок з гітарою і ансамбль. Чомусь більшість колективів вважають за обов”язок постійно волочитися сценою, робити фіззарядку, крутитись, щось робити з одягом тощо… Деколи це допомагає відволікти від ганебної пісні, але ж дідок непогано співав… для чого та метушня?
(у фіналі)

2. Австрія – простенька пісня стильної дівчини, з негритянським (баптистським) хором.
(у фіналі)

3. Нідерланди – чоловік у білому костюмі, дуже подібний на Андрія Малахова, дуже непогано проспівав. Для мене, це був один з найкращих виступів у цьому півфіналі, але глядачі з журі так не думали.

4. Бельгія – акапельний джазовий бітбокс виступ. Трохи незвично звучало і, можливо, задовго. А так – цілком достойно.

5. Словаччина – дві близнючки показували гарні ноги. Здається, вони ще й співали, але так нудно, що якби не ноги, то я б закуняв.

6. Україна – Міка Ньютон сподобалась, ага. Голос, щоправда, затиснутий, але ж Руслані це не завадило виграти Євробачення у свій час. На щастя, на сцені не було тих жахливих накачених ангелів із дзеркалами, яких нам показували в Україні.  Натомість, виступ ілюструвала пісочною анімацією Ксенія Сімонова. Плаття у Ньютон було спокійне, пристойне (хоч і з пір”ями), ноги не виблискували. Загалом, виступом я задоволений. Великої конкуренції нема все-одно.
(у фіналі)

7. Молдова – ну, Здоби, як завжди, виступили прикольно і весело. На головах в них були височенні стилізовані молдавські шапки, а по сцені їздила балеринка на колесі. Трохи забагато шуму і метушні.
(у фіналі)

8. Швеція – майже копія виступу росіян, але без вульгарного паскудства в одязі та поведінці. Симпатичний хлопчик співає гарним голосом, вправно рухається разом з підтанцьовкою. Що ще дівчатам треба?
(у фіналі)

9. Кіпр – у постановника була біла гарячка і похмілля. Кілька виконавців хиталися у всі боки, наче у третій стадії сп”яніння, а один з них так вертівся і скидав з себе уявних чортиків, що навіть не міг співати. Жіночка неподалік з веселим криком розкручувала кулю від вуличного ліхтаря. Цілком можливо, що потім куля полетіла у глядачів, але цього не показали.

10. Болгарія – голос у жінки непоганий, а пісня – шлак.

11. Македонія – чоловіча пісня про русінку, про водку і ракію. Дівчинка у підтанцьовці прикольна, сочна.

12. Ізраїль – Дана у зеленій лусці щось нудно співала про “дін-дон”.

13. Словенія – добротний шлак.
(у фіналі)

14. Румунія – дуже непогано. Соліст, піаніст і дві трубачині.
(у фіналі)

15. Естонія – дитячий шлак. Просто печаль. З ностальгією згадую виступ Естонії у 2009 році.
(у фіналі)

16. Білорусь – етно-пропагандистський шлак “Ай лав Бєларусь”. Недарма Раинчик звернув увагу на виконавицю – там є, на що звернути увагу. Там ще й бацька увагу наклав, судячи з усього.

17. Латвія – добротний чоловічий вокал.

18. Данія – пісня і зовнішність виконавців запізнились років на 20. Смердить плагіатом.
(у фіналі)

19. Ірландія – наші футбольні символи Славек і Славко у футуристичних одежах нарешті завершили цей нудний концертний вечір.
(у фіналі)

1 коментар

  1. перша моя думка була така: “якшо Міка і займе достойне місце, то тільки завдяки Ксенії Симоновій”

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Впишіть своє ім'я